top of page

Tradisjonsmat i Norge: hva finnes?


Norsk tradisjonsmat er en viktig del av vår kulturarv og er noe som mange av oss nordmenn setter pris på. Det er en rekke retter som har blitt laget i generasjoner og som fortsatt er populære i dag. Her er noen eksempler på norsk tradisjonsmat:



Fårikål

Fårikål er en av Norges nasjonalretter og har vært en populær rett i alle år. Den består av fårekjøtt og hodekål som kokes sammen med salt og pepper i en stor gryte. Retten serveres gjerne med poteter og flatbrød.



Raspeballer

Raspeballer, også kjent som klubb eller komle, er en annen populær rett i Norge. Det er en type potetball som kan serveres med salt kjøtt, bacon, kålrotstappe eller brunsaus.



Lutefisk

Lutefisk er en spesiell rett som spises på julaften i Norge. Det er tørrfisk som har blitt behandlet med lut (et kjemisk stoff) for å gjøre den myk. Retten serveres gjerne med ertestuing, bacon og poteter.



Kjøttkaker

Kjøttkaker er en klassisk norsk rett som består av en blanding av kjøttdeig, egg, melk, løk og krydder. Kjøttkakene stekes og serveres gjerne med brunsaus, poteter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.



Oppskrifter

Det er mange flere eksempler på norsk tradisjonsmat, men dette er noen av de mest populære. Disse rettene er en del av vår kulturarv og er noe som vi bør ta vare på og fortsette å lage i årene som kommer.


Vi har ingen gode oppskrifter, men det har heldigvis MatPrat! MatPrat er en nettside med vanlig, uvanlige og tradisjonsrike oppskrifter. Her finner du bilder og garantert gode oppskrifter på alle rettene som er nevnt i dette blogginnlegget. Overrask familien med et tradisjonsmåltid fra Norge! 😃




Comments


bottom of page