top of page

Slik melder du deg på Statsborgerprøven – En trinn-for-trinn guide

Foto: Wix


Å melde seg på Statsborgerprøven er en viktig del av prosessen mot norsk statsborgerskap. Her er en enkel guide som gir deg oversikt over påmeldingsprosessen:


1. Pris og påmelding

Prisen for Statsborgerprøven avhenger av din kommune og varierer mellom 300–1 800 kroner. Du finner nøyaktige priser i påmeldingsportalen til kompetansenorge.no. Påmeldingen er bindende, så sørg for å fullføre den grundig.


2. Bekreftelse og betaling

Du er ikke offisielt påmeldt før betalingen er gjennomført. Velg betalingsmåte i påmeldingsportalen, og etterpå vil du motta bekreftelse via sms og e-post.


3. Prøvedato og innkalling

To uker før prøven vil du motta et innkallingsbrev fra prøvestedet. Dette brevet gir detaljer om dato, klokkeslett, og stedet du skal møte til prøven. Kontakt prøvestedet ved spørsmål om prøvedatoen.


4. Gyldig legitimasjon/ID

På prøvedagen må du vise gyldig legitimasjon. Aksepterte ID-er inkluderer pass, norsk bankkort med bilde, norsk førerkort, postens ID-kort, nasjonalt ID-kort innenfor EØS-området, reisebevis for flyktninger, utlendingspass, oppholdskort for utlendinger, og asylsøkerbevis.


5. Betaling og avmelding

Prøvestedene har ansvar for betalingen. Du kan betale med bankkort i påmeldingsportalen, nettbank, faktura eller annen avtalt metode. Påmeldingen er bindende, men ved sykemelding kan du ta prøven på nytt. Kontakt prøvestedet for avmelding.


Å melde seg på Statsborgerprøven krever litt innsats, men med denne veiledningen er du godt rustet for å ta steget mot norsk statsborgerskap. Lykke til!




Comentarios


bottom of page