top of page

Slik melder du deg på Samfunnskunnskapsprøven – En enkel guide

Foto: Wix


Å melde seg på Samfunnskunnskapsprøven er viktig for de som ønsker å ta del i det norske samfunnet. Her er en enkel guide som hjelper deg gjennom påmeldingsprosessen:


1. Rett til gratis prøve?

Har du ikke rett til gratis prøve? Da må du selv melde deg på. Gå inn på påmeldingsportalen på kompetansenorge.no og finn ditt fylke med datoer for tilgjengelige prøver. Velg en passende dato og meld deg på ved å klikke på lenken.


2. Pris og påmelding

Prisen for Samfunnskunnskapsprøven varierer mellom 300–1 100 kroner, og du finner nøyaktige priser inne i påmeldingsportalen.


3. Betaling og bekreftelse

Velg betalingsmåte inne i påmeldingsportalen. Du er ikke offisielt påmeldt før du har valgt betalingsmåte og mottatt bekreftelse via sms og e-post.


4. Prøvedato og innkalling

To uker før prøven vil du få innkallingsbrev/-e-post fra prøvestedet. Dette brevet gir deg detaljer om dato, klokkeslett, og stedet du skal møte til prøven. Kontakt prøvestedet ved spørsmål om prøvedatoen.


5. Gyldig legitimasjon/ID

På prøvedagen må du vise gyldig legitimasjon. Aksepterte ID-er inkluderer pass, norsk bankkort med bilde, norsk førerkort, postens ID-kort, nasjonalt ID-kort innenfor EØS-området, reisebevis for flyktninger, utlendingspass, oppholdskort for utlendinger, og asylsøkerbevis.


6. Betaling og avmelding

Prøvestedet har ansvar for betalingen, og vanlige betalingsmetoder inkluderer bankkort (i påmeldingsportalen), nettbank, faktura eller annen avtalt metode. Påmeldingen er bindende, men ved sykemelding kan du ta prøven senere uten ekstra kostnad. Kontakt prøvestedet for avmelding.


Gjennom å følge disse enkle trinnene er du på vei mot å mestre Samfunnskunnskapsprøven og ta et viktig steg mot å bli en del av det norske samfunnet. Lykke til!




Comments


bottom of page