top of page

Slik fungerer Statsborgerprøven – En enkel guide

Foto: Wix


Å ta Statsborgerprøven er en viktig del av prosessen for å bli norsk statsborger. Her er en enkel guide som forklarer hvordan prøven fungerer:


1. Hva er Statsborgerprøven?

Statsborgerprøven er en prøve som tester kunnskapen din om Norge og norsk samfunnsliv. Du finner all nødvendig informasjon på samfunnskunnskap.no, hvor pensumet for prøven er tilgjengelig.


2. Språkvalg: Bokmål eller nynorsk

Du har muligheten til å ta prøven på enten norsk bokmål eller nynorsk, slik at du kan velge det språket du er mest komfortabel med.


3. Antall oppgaver og poeng

Totalt er det 36 oppgaver i Statsborgerprøven, men kun 32 av dem gir poeng. For å bestå prøven, må du svare riktig på minimum 24 av disse oppgavene.


4. Pensum og forberedelser

Pensumet dekker ulike temaer, inkludert norsk historie, samfunnsforhold, og kultur. Det er lurt å benytte ressursene på samfunnskunnskap.no for å forberede deg grundig.


5. Beståelseskrav

For å bli godkjent må du svare korrekt på minimum 24 av de 32 oppgavene som gir poeng. Dette sikrer at du har en tilstrekkelig forståelse av norsk samfunnsliv.


Statsborgerprøven er en viktig del av integreringsprosessen, og med riktig forberedelse og innsats er det fullt mulig å oppnå ønsket resultat. Lykke til med prøven, og velkommen til det norske samfunnet!




Comments


bottom of page