top of page

Retten til bruk av tolk i møte med det offentlige

Foto: Wix


Når folk fra andre land kommer til Norge, er det ikke alltid lett å forstå alt som blir sagt eller skrevet. Noen ganger er språket en stor hindring. Men heldigvis har vi noe som heter “tolk,” og det beste er at det er gratis når du snakker med det offentlige.


Tolk er en person som hjelper med å oversette. Hvorfor er det så viktig? Tenk deg at du må gå til legen, men du forstår ikke hva legen sier. Det kan være skummelt og vanskelig. Det er der tolken kommer inn. De hjelper deg med å forstå, slik at du kan få riktig hjelp.


Å bruke tolk er også viktig når du snakker med folk på skolen, på jobb eller andre steder. Det gjør det lettere å si hva du mener og forstå det andre sier. Slik kan du være en del av samfunnet på en bedre måte.


Så, tolkehjelp er som en guide som hjelper deg når du snakker med det offentlige som lege, skole eller jobb. Du kan be om tolk dersom du ikke får tilbud om en. Det er en rettighet alle innvandrere uten gode nok norskkunnskaper har. Og det beste av alt er at det er gratis når du trenger det for å forstå og bli forstått, uansett hvilket språk du snakker.




Kommentare


bottom of page