top of page

Norske ord og uttrykk, del 1: "fredagskos"


"Fredagskos" er et uttrykk som beskriver en liten del av norsk kulturtradisjon. Det beskriver en tid, mer spesifikt fredag etter jobb og skole, der man slapper av og nyter tiden med venner og familie etter en lang arbeidsuke.


Tradisjonelt sett består fredagskos av å se på TV eller en film, spise noe godt, og kanskje drikke en kald øl eller et glass vin. Men det er ingen fast regel for hva fredagskos må inneholde, og det viktigste er å gjøre noe som får deg til å slappe av og nyte kvelden.


Mange velger å lage mat fra bunnen av på fredagskvelden, enten alene eller sammen med familie og venner. For mange er det noe ekstra spesielt med å nyte et hjemmelaget måltid sammen med venner og familie. Med det sagt er kanskje det vanligste måltidet nordmenn inntar fredag ettermiddag/kveld taco som ikke nødvendigvis er laget fra bunnen av.

Du har kanskje sett tacoproduktene stå ekstra synlige fremme i butikken på fredag? 😉


For noen betyr fredagskos å dra ut på byen og danse natten bort, mens for andre kan det være å ta en tur ut i naturen eller bare slappe av med en god bok. Uansett hva du velger å gjøre, er fredagskos en tid for å sette av litt tid til deg selv og gjøre noe du virkelig liker.


God helg! 😊

Comments


bottom of page