top of page

Julaften i Norge - den 24. desember

Foto: Wix


Julaften i Norge er en spesiell tid, fylt med glede og kos. La oss se nærmere på hvordan denne magiske dagen feires i Norge.


Kirkebesøk og julegudstjeneste

Mange velger å starte julaften med et besøk i kirken. Julegudstjenesten skaper en rolig atmosfære og gir folk tid til å reflektere over julens egentlige betydning.


Julematen

Julematen er hjertet av feiringen. Bordet er dekket med deilige retter som pinnekjøtt, ribbe, lutefisk og risengrynsgrøt. Mange deler en ekstra tanke for de som ikke har like mye i jula.


Gavetid og julenissen

Barna gleder seg mest til gavene. Julenissen, med sin røde drakt og hvite skjegg, er på plass for å spre gaver og glede. Ofte er det én av foreldrene eller kanskje en nabo som har kledd seg ut. Nissen deler ut alle gavene, eller bare noen dersom det allerede ligger gaver under treet.


Koselige tradisjoner

Etter gavene og julemiddagen, samles familien rundt TV-en for å se på klassiske julefilmer eller -programmer, spille brettspill, eller snakke sammen. Kakao, pepperkaker og julemusikk hører også med til de koselige tradisjonene.


Lys i mørket

Julaften i Norge er også preget av lyset. Med mørke vintre gir de mange stearinlysene og de fargerike julelysene et varmt og hyggelig skinn til feiringen.


Så der har du det – men husk at det finnes mange ulike tradisjoner og måter å feire julen på. Det er ingen fasit. Men dette er et godt utgangspunkt.


Ønsker deg en riktig god jul! 🎄




Comments


bottom of page