top of page

Hva er permanent oppholdstillatelse og hva innebærer det?

Foto: Wix


Å få permanent oppholdstillatelse er en viktig milepæl for de som ønsker å etablere seg i Norge på lang sikt. Her er en enkel guide som gir deg innsikt i hva permanent oppholdstillatelse innebærer:


1. Uendelig opphold og arbeid

Med permanent oppholdstillatelse har du rett til å oppholde deg og arbeide i Norge så lenge du ønsker. Dette gir en trygghet og stabilitet for de som har funnet sitt hjem i det norske samfunnet.


2. Ekstra vern mot utvisning

Permanent oppholdstillatelse gir også ekstra vern mot utvisning, noe som gir en ekstra trygghet for de som har etablert seg her over tid. Tidligere ble dette kalt bosettingstillatelse.


3. Krav for å søke

For å kunne søke om permanent oppholdstillatelse, må du ha hatt oppholdstillatelse i Norge i minst tre år, i tillegg til å oppfylle andre spesifikke krav. Dette inkluderer ofte krav knyttet til inntekt, bolig, og at du har vært her sammenhengende. Du må også ha gjennomført opplæring og prøver i norsk og samfunnskunnskap.


4. Oppholdskort som bevis

Personer med permanent oppholdstillatelse mottar et oppholdskort som er gyldig i to år av gangen. Dette kortet fungerer som bevis på din permanente status. Tidligere fikk personer en etikett i passet, men nå har dette blitt erstattet av det praktiske oppholdskortet.


Å få permanent oppholdstillatelse er en anerkjennelse av ditt lange opphold i Norge. Det gir deg ikke bare muligheten til å bosette deg permanent, men også til å nyte rettighetene og tryggheten som følger med det. Lykke til på veien til permanent opphold!




Comments


bottom of page