top of page

Henrik Ibsen: én av Norges mest berømte forfattere

Maleri av Eilif Peterssen


Henrik Ibsen var (og er fortsatt, selv etter sin død) en viktig person i Norge som skrev veldig gode teaterstykker. Han ble født i 1828 og begynte å lage historier for teateret da det var mange konservative regler og tradisjoner i landet.


En av de mest kjente tingene han skrev er “Et dukkehjem”. I den historien valgte hovedpersonen, Nora, å gjøre noe veldig modig som ikke passet med hva folk forventet på den tiden. Det gjorde at stykket hans ble snakket mye om og fikk folk til å tenke.


Ibsen skrev også andre viktige stykker som “Peer Gynt”, “Hedda Gabler” og “En folkefiende”. Disse historiene handler om hvordan folk er og hva som er galt eller riktig i samfunnet.


Det Henrik Ibsen var flink til, var å lage karakterer som virket ekte og sette dem i vanskelige situasjoner. Han fikk folk til å tenke på viktige spørsmål om livet og samfunnet.


Selv om Henrik Ibsen døde i 1906, blir stykkene hans spilt på teatre over hele verden. Han er ikke bare viktig for Norge, men også for hele verden, fordi han var en mesterforteller som har påvirket teateret og inspirert mange mennesker.




Comments


bottom of page