top of page

"De sju slagene": tradisjonelle, norske julekaler

Foto: Wix


Når desember kommer, blir det fart i norske kjøkken. Lukten av søt krydder sprer seg, og vi vet at det er tid for de syv slagene av julekaker. Disse kakene er ikke bare gode, de er også en del av vår historie og tradisjon. La oss ta en titt på hver av de syv kakefavorittene.


Goro:

Goro er som små vafler med fine mønstre. De ser ikke bare fine ut, de smaker også kjempegodt. Goro er som kunstverk du kan spise.


Smultringer:

Smultringer er runde og sprø, ofte rullet i sukker. De er favoritter som passer perfekt til kaffen eller som snacks alene. Men vær forsiktig når du baker dem. Frityrolje blir veldig varmt!


Fattigmann:

Selv om de heter fattigmann, er disse deigstrimlene rike på smak. Formet som knuter, tar de oss med tilbake i tid.


Berlinerkranser:

Små, sprø kranser pyntet med perlesukker gir ekstra feststemning. Berlinerkranser er enkle, men viktige på julebordet.


Sandkaker:

Sandkakene er smuldrende og smaker godt av smør. De formes i spesielle former og smelter i munnen.


Krumkaker:

De tynne, rullede krumkakene er en fest for ganen. Fylt med krem eller alene, gir de en lett og fin smak til julen.


Sirupssnipper:

Sirupssnippene er brune og smaker deilig av sirup. De er prikken over i-en og hjertet av julebaksten.


Når familien samles for å bake disse syv kakene, blir kjøkkenet fylt med glede og latter. Det handler ikke bare om deilige kaker, men også om å lage gode minner sammen. Så la de syv kakene spre julestemning, og nyt hvert øyeblikk av denne fine norske tradisjonen. Oppskrifter finner du på for eksempel Meny sine nettsider.


God jul!




留言


bottom of page