top of page

Slik fungerer Samfunnskunnskapsprøven – En enkel guide

Foto: Wix


Samfunnskunnskapsprøven er viktig for de som ønsker å bli norske statsborgere. Her er en enkel guide som forklarer hvordan prøven fungerer:


1. Hva er Samfunnskunnskapsprøven?

Samfunnskunnskapsprøven tester det du har lært om Norge og samfunnet. Du kan finne all nødvendig informasjon på samfunnskunnskap.no, hvor tekster dekker pensumet for prøven.


2. Språkvalg

Du kan ta prøven på norsk bokmål, nynorsk, engelsk eller et annet språk. Men, hvis du ønsker statsborgerskap i Norge, må du ta prøven på norsk.


3. Antall oppgaver

Det er totalt 38 oppgaver på Samfunnskunnskapsprøven. For å bestå, må du svare riktig på minst 29 av disse spørsmålene.


4. Pensum og forberedelser

Pensumet dekker ulike temaer om Norge og samfunnet. Besøk samfunnskunnskap.no for å forberede deg grundig før prøven. Bruk gjerne også vår app "BliStatsborger" til å øve på hele pensumet.


5. Beståelseskrav

Du må svare riktig på minst 29 av de 38 oppgavene for å bestå Samfunnskunnskapsprøven. Dette sikrer at du har god kunnskap om det norske samfunnet.


Samfunnskunnskapsprøven er en viktig del av reisen mot norsk statsborgerskap. Med riktig forberedelse og innsats er det fullt mulig å oppnå ønsket resultat. Lykke til med prøven, og velkommen til det norske samfunnet!




Comments


bottom of page